Потребителите на ЦОП "Промяна" , вече участваха в т.н. "хлебна терапия ", която представлява работа за преодоляване на конкретни трудности в социално-емоционалната и когнитивната област,поведението на фината моторика.Участниците рисуваха, месиха и направиха обща история чрез изработените си хлябове, използваха различни метафори за съставките на хляба, споделят емоции и опит.

ЦОП „ Промяна „ изпалзва и методът „ Кухненска музика“ този метод спомага за  създаването на съвместно творчество, учи да се вслушаме в другите и във всичко , което ни заобикаля и чрез звуците , които чуем да усетим и разберем самите себе си.

Методът „ Сеене-Смесване-Споделяне“  се използва при кариерно ориентиране за ученици и студенти . Чрез творчески процес  , който премнава  през фазите на приготвяне на хляба , да се предизвика , колкото  и логика ,толкова и интуицията, вдъхновението и въображението в участниците. Предизвиква ги да нарисуват в брашното желаният от тях жизнен ,кариерен път . По този начин участниците стават по-съзнателни са вътрешните си импулси за развитие.

Изброените методи се използват както при подрастващи , така и при възрастни /над 18 годишна възраст/ и индивидуално и групово .

Невероятен метод за сближаване, общуване и учене на толерантност -„Театър на трохите“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *